Sådan fjerner du pletter fra lædermøbler

Sådan fjerner du pletter fra lædermøbler

Vi kommer her med nogle gode råd til fjernelse af pletter fra dine lædermøbler!

Lædermøbler er simple at rengøre og vedligeholde, i hvert fald størstedelen af tiden. For at undgå et par nødsituationer, når du overvejer at kontakte en professionel, kan du selv gøre arbejdet ganske let. Det er et meget tilgivende materiale.

Mens lædermøbler er dyre, kan det vare en hel levetid, og investeringen betaler sig med bare lidt daglig pleje. Følg anvisningerne som følger med, når du køber lædermøbler, og inden du ser andre steder for tips om rengøring og vedligeholdelse henvises til dem, fordi de vil blive rettet mod den specifikke type læder i dine møbler.

Forskellige typer læder bruges til fremstilling af møbler, og de kan hver især kræve forskellige rengøringsmetoder.

Hvis der til dine lædermøbler, ikke med fulgte instruktioner, start ud med først at prøve, de mildeste rengøringsmetoder. Før rengøring testes altid på et ubetydeligt sted. Det er bedst at konsultere en professionel, hvis pletten virker svær at fjerne.

Ved rengøring skal du huske at bruge en cirkulær tørrende bevægelse og ikke skrubbe. Brug aldrig hårde kemikalier, alkohol, stærke rengøringsmidler eller slibemidler til at rengøre læder. Alle disse kan forårsage skader som er umulige at rette op på, på f.eks en lædersofa. Husk, at når du rengøre læder, er blidere altid bedre, og stærke slibemidler kan forårsage endnu mere skade end en plet kan.

Rutinemæssig rengøring og pleje af lædermøbler
Tør lædermøblerne af med en ren, blød, hvid klud hver uge eller deromkring. Dette bør gøres oftere, hvis de står i et støvet miljø. Hvorfor skal rengøringsdugen være hvid?

Det sikrer, at du ikke afsætter farvestoffer på din lædersofa ved en fejltagelse, og det er også nemt at se, om du har fjernet alt snavs.

Støvsug dine lædermøbler fra tid til anden, ligesom du ville med andet polstret materiale. Men i modsætning til anden polstring kan du bruge en fugtig, blød klud til at fjerne snavsopbygning, hvis du ikke har rengjort det regelmæssigt.

Bare sørg for, at din renseklud ikke er gennemblødt.

Smørefedt
Du må ikke bruge en fugtig klud på fedtpletter, fordi du ikke kan få fedtet ud med vand. For fedtpletter er det bedst at bruge en tør, blød klud og en cirkulær bevægelse. Tryk ned for at blotte så meget fedt fra læderoverfladen som muligt.

Følg blotteningen op ved at drysse enten talkum eller på læderoverfladen. Lad det sidde et stykke tid og derefter børst det forsigtigt væk med en børste med bløde børster. Du må muligvis gentage denne proces et par gange. Gnid endelig ikke. Denne teknik virker også på stof.

Vandpletter
Vandpletter ser grimt ud, men de kan let afhjælpes. Den bedste løsning er at blotte med en blød klud straks, så snart udslippet opstår.

Hvis vandet har tørret, og du ikke kom til pletten i tide, skal du bruge en blød, fugtig klud og starte fra pletten, tørre udad mod overfladen af ​​overfladen i alle retninger. Skrub ikke, tør kun forsigtigt. Brug mindre og mindre fugtighed, når du går udad. Denne teknik giver en ensartet virkning for hele behandlede læderoverfladen, samtidig med at pletten minimeres.

Blækpletter
Blækpletter på læder er blandt de sværeste at fjerne og kan muligvis rengøres af en professionel, afhængigt af typen af ​​blæk og sværhedsgraden eller størrelsen af ​​pletten.

Som med enhver anden plet er friske blækpletter lettere at fjerne.

Små mærker, som dem fra kuglepenne, kan forsvinde af sig selv over en periode. Du kan også prøve at rengøre mindre pletter ved hjælp af en mild sæbeopløsning.

Store blæk af blæk skal behandles professionelt. Brug ikke alkohol til at rengøre dine lædermøbler, fordi du kan beskadige farven.